För dig/er som kör bil till Trysil så har vi paket också för er!
I bilpaketen så ingår boende samt slutstädning & vid vissa boenden även lakanset. Transport & liftkort ingår altså ej, det behöver ni ombesörja själva.
Boka bilpaket genom att välja Destination: NO-Trysil, Typ av resa; Bil i sökrutan och därefter datum. Vi har ej alla typer av boenden upplagda i vårt system. Söker ni något specifik, kontakta kontoret så hjälper vi er.
Delningarna på veckorna i Hemsedal är generellt: lördag-lördag, söndag - söndag, söndag - torsdag, söndag - fredag, torsdag - söndag.
Avvikade delningar förekommer vissa veckor, ex under jul och nyår gällande vissa enheter.
Incheckning & nycklar
1 vecka före er ankomst kommer ni att få ett mejl och/eller SMS från Skistar. Ladda ner Skistar appen & följ intruktionerna. Både in,- och utcheckning sker via appen.
Ni kommer att få en uppmaning om att registrera samtliga personer i ert sällskap som ej är Norska medborgare. Vi har redan meddelat detta till Skistar så ni kan bortse från det.
Boende med fysiska nycklar. För de boenden som har fysiska nycklar, hämtas era nycklar ut i automater/nyckelboxar istället för i en reception. Information om kod till automaten där nycklarna finns och annat praktiskt får ni på mail och/eller sms med start 7 dagars före ankomst.
Det finns flera lokaler för uthämtning av nycklar. Beroende på vilket boende ni har bokat så sker detta på olika ställen.
Check in 55. Velkomstsenter Turistsenteret
Check in 57. Velkomstsenter Höyfjellssenteret
Här checkar ni in om ni har bokat boende vid Fageråsen Hytteområde, Fageråsen Panorama och Høyfjellssenteret.
Check-in 60
Boende med mobil nyckel.
Ni åker direkt till ert boende där ni checkar in och låser upp med SkiStar-appen. Om ert boende blir klar för incheckning tidigare kommer ni att få ett SMS om detta. Dela gärna den mobila nyckeln med fler i resesällskapet genom att ange mailadress till deras SkiStar-konto på er bokning i SkiStar-appen. Vill ni hellre ha fysiska nycklar/keycard så behöver ni meddela oss detta så att receptionen kan producera detta till er.
Incheckning vid boende sker tidigast 17:00 på ankomstdagen. Utcheckning från ert boende senast 11:00 avresedagen.
Parkering
Det är parkeringsavgifter på flertalet av skicentrats parkeringsplatser men det finns också några utan kostnad. Vart ni kan parkera och vad det kostar ser ni om ni klickar på bilden nedan. Här är också en
Länk till betalning av parkeringsplats. Skistar har valt att ingå ett samarbete med One Park för att skapa ett mer välorganiserat och bättre utnyttjande av parkeringsplatser.
PARKERING AV PERSONBIL
Det kommer fortfarande att finnas gratis parkering på utvalda parkeringsplatser. På parkeringsområde P8 på Tursitsenteret finns gratis parkering. Parkeringsområde P3 är stängt.
Kortidsparkering samt lossnings- och lastzon
Korttidsparkering på P7 gäller i upp till 1 timme. Avgift efter 1 timme: 25 NOK/timmen. Maxpriset kan variera under året,
läs merKorttidsparkering på P6 gäller i upp till 1 timme. Avgift efter 1 timme: 25 kr per påbörjad timme
P-HUS (P5)
Per påbörjad timme: 30 kr (gäller även innehavare av SkiStar All Winter, SkiStar All Summer och SkiStar All Year). Maxpriset kan variera under året.
Parkering i Fageråsen
För den som vill besöka
Skistar Lodge Trysil är det 2 timmars fri parkering i områdena P1, P2, P3, P4 och P5. Därefter tillkommer 50 NOK/dygn. Parkering på P6 är alltid gratis.
Olika betalningslösningar
Laddare för elbilar:
Høyfjellssenteret
10 laddplatser (22 kWh)
SkiStar Lodge Trysil
18 laddplatser (22 kWh)
Turistsenteret
24 laddplatser på parkeringen mellan Velkomstsenteret och Radisson Blu Resort varav:
20 st. (22 kWh), 4 st. (7,4 kWh)
Radisson Blu Resort Trysil
8 laddplatser (22 kWh)
Betala laddningen med Mer Connect-appen
Använd
laddappen från MER för betalning. Där kan du även på ett enkelt sätt se status och lediga laddare.
Trafiksäkerhet
Promillegränsen är 0,2.
Även små överträdelser av hastighetsgränsen (5-10 km/h) kan leda till höga böter. Polisen inkasserar böter på plats av personer bosatta utanför Norge. Bilen kan tas i beslag tills böterna betalats.
Det är förbjudet att skicka sms eller tala i handhållen mobiltelefon under körning. Telefonsamtal med hands-free är tillåtet.
I Norge är det tillåtet att cykla på trottoarer och gångvägar. Fotgängare och cyklister har företräde i trafiken. Var uppmärksam!
Information om väg- och trafikförhållanden
Det norska vägnätet håller på det hela taget god standard. Tunnlar och vägfärjor är vanligt förekommande. En del vägar är smala och kurviga med branta stigningar. Vinterväglag och väderleksförhållanden kan innebära att en del fjällvägar/tunnlar har begränsad framkomlighet, är öppna endast för körning i kolonn eller är helt stängda. Reseinformation om begränsad framkomlighet, stängda vägavsnitt, tunnlar, bompeng, kolonn-körning m.m. finner du här Statens vegvesen
Vägtullavgift
Vägtullavgifter, på Norska bompeng, är vanligt förekommande och alla fordon oavsett ursprung debiteras. Betalstationerna är helautomatiska och det går inte att betala på plats. Enklast är att sköta detta online genom att registrera sig hos EPC (Euro Parking Collection plc) redan innan avresan. Gå in på http://www.autopass.no/ och registrera dina uppgifter under rubriken Visitors Payment.
Nya regler för vägtullavgiften i Oslo från 1 oktober 2017
Sedan den 1 oktober 2017 är vägtullarna i Oslo miljömässigt differentierade, vilket innebär reducerade avgifter för fordon som anses vara miljövänliga. Avgiften är kopplad till vilken typ av bil du kör, i hur stor grad din bil förorenar luften och vilken tid på dygnet du passerar vägtullen. Norska vägverket uppmanar därför alla att registrera miljödata för fordonet innan de anländer till Oslo.
För registrering och mer information:
Dubbdäcksavgift
I Oslo är det obligatoriskt att betala dubbdäcksavgift, piggdekkgebyr. Mer info ges i länken här Oslo kommune - Piggdekkgebyr
Uppgifterna om trafiksäkerheten är hämtade från Sweden Abroad
Införselregler
Införsel av alkohol och tobak till Norge är begränsad. Länk till information om införsel av alkohol & tobak
Pass & visum
Besökare från Schengenländerna behöver inte pass eller visum vid inresa till Norge, men måste kunna visa upp ett giltigt ID-kort. EU:s ID-kort eller pass rekommenderas.
Bra att veta
Landsnummer: +(00)47
Tidszon: Liksom Sverige följer Norge Centraleuropeisk tid (CET), vilket är en timme före Koordinerad universell tid (UTC + 1).
Valuta: Norska Kroner
- 110 – Brandkåren
- 112 – Polis
- 113 – Ambulans
- 120 – Sjöräddning
- 22 59 13 00 – Förgiftningscentralen
- 1412 TDD (texttelefon för döva och hörselskadade)
Vägbeskrivning från väst- och sydsverige
Från Göteborg-Oslo-Elverum-Trysil är det 50mil, ca 5,5 timmas körtid. Vägtullar förekommer.
Länk till vägbeskrivning Google maps